PDA

Zobacz Pełną Wersję : Quake2


Xirios
27-03-2005, 10:52
Trochę nie na temat, ale może ktoś tutaj gra w Q2 i będzie wiedział.

Wgrałam sobie Erasera do gry ( v 1.01 Final ) i jak wchodzę przez
Start-->Programy-->Quick Start Eraser,
ustawiam parametry i odpalam grę (Quake II Version 3.05), to nie mam na mapie botów .
Zaznaczam oczywiście wcześniej ilość botów na mapie, nawet próbowałam z botami indywidualnymi.
Czytałam o tym na forum Q2, że aby zabocić mapę trzeba wpisać w konsoli bot_num X, gdzie X to liczba botow.
Nie działa mi to.
Wie ktoś może z Was jak poradzić sobie z tym problemem? (Pajda?)

Cang
27-03-2005, 11:13
a nie pisze moze w readme, ze botEraser wymaga jakiejs nowszej wersji gry? nie bawilem sie nigdy botami w Q2, wiem po prostu, ze ostateczny patch to bodajze 3.20 albo 3.21 wiec moze to by cos pomoglo

Xirios
27-03-2005, 11:26
Hmm... może to dlatego. Mam grę bez żadnego patcha. Zaraz sobie zainstaluję i napisze, czy pomogło.

GABI
27-03-2005, 11:32
O ile pamietam Eraser ma menu w ktorym sie wybiera liczbe botow/ mape /zasady jeszcze przez odpaleniem q2.

Xirios
27-03-2005, 11:51
Napisałam na samej górze, że tak robiłam.
Jest to menu i tam wszystko ustawiam, wszelkie parametry, od liczby botów, po wygląd mojego celownika.
Ale jak mi się mapa wczytuje i już na niej jestem, to biegam tylko swoim graczem.
Ściągam patch 3.20 CTF full, jak Cang polecił. Może wina w tym tkwi, że mam czystą grę.

Xirios
27-03-2005, 12:28
Już nie da rady edytować....

Cang, miałeś rację. Wystarczyło wgrać patcha 3.20 :)
Zniknął także problem ze sterownikiem GL i nie jest już w grze ciemno jak w grobowcu.

Pajda
28-03-2005, 17:09
No wlasnie, pacz i komenda.
No to ja wracam do swiatecznego stolu, tymczasem borem lasem :P