PDA

Zobacz Pełną Wersję : Jak zwiększyć liczbę Botów???


Kodi
13-10-2001, 15:29
W jaki sposób w trybie Multiplayer, można zwiększyć liczbę botów powyżej 16???

Cang
13-10-2001, 19:02
wpisujesz w konsoli addbots liczba_botow
ale i tak nigdy takiej np.999 liczby botow nie zobaczysz, bo UTek ograniczy liczbe zywych botow na mapie tylko do kilku - to taki mechanizm utrzymywania gry na jakims sensownym poziomie FPS
jesli wrzucisz do gry ok 100 botow, to na poczatku sie pojawia, ale po pierwszym fragu odrodza sie dopiero kiedy przyjdzie ich kolejka - w tym czasie beda sobie lezec martwe, a na mapie bedziesz mial tylko ok 10-20 botow :)

13-10-2001, 22:51
przed wpisaniem tego kodu w console trzeba wpisac : iamtheone czego cang zapomnial przekazac:D :D

Kodi
14-10-2001, 01:00
Wielkie dzięki za pomoc. Szczerze mówiąc to jeszcze tego sposobu nie próbowałem. Narazie bawiłem się w plikach *.ini
Ilość botów zapisana jest w unrealtournament.ini i tam pogrzebałem i na moje szczęście chodzi. Teraz gram z 32 i jak narazie bez żadnych kolizji. Zobaczymy co będzie dalej.

Wklepywałem już tą komende, ale było napisane że chodzi tylko w Single Player. Może komenda "Ja jestem jedyny" :-) zmienia sprawe, nie wiem. Dobra kończe moje ględzenie bo już prawie śpię :-)

Jeszcze raz dzięki za pomoc

Cang
14-10-2001, 02:01
Wysłane przez: /\/\EG()Z/\
przed wpisaniem tego kodu w console trzeba wpisac : iamtheone czego cang zapomnial przekazac:D :D
nie RobaczQ, tego wcale nie zapomnialem przekazac, bo to zupelnie niepotrzebne :)
po pierwsze - iamtheone wpisywalo sie do wersji UT ilestam (chyba do 4.23), a potem juz mozna bylo cheaty wpisywac bez tego
po drugie - addbots to nie cheat tylko polecenie konsoli wiec chyba nawet w wersji UT 4.00 tego nie trzeba bylo pisac, bo iamtheone potrzebne bylo do odpalenia zabawe typu fly, ghost, god, etc. :)

YouZacK
10-08-2002, 18:19
na multi iamtheone nie dziala, trza wpisac adminlogin xxx

gdzie xxx to haslo na admina

nWo|rage
10-08-2002, 18:29
yzk true true :-) boty smierdza :p bez urazy