PDA

Zobacz Pełną Wersję : Battlefield 3


Revy
25-10-2011, 21:18
no no, premiera wielce wyhajpowanej gry już we czwartek :D:D

kto kupuje?

przy okazji, ktoś wie jak to jest z tymi wymaganiami? odpale to na GF 8800 gts 512? niby na dx10 też ma działać, reszta to 6 gb ram, core2duo e8200 oc@3.4, asus p5k pro.

pozdro

@down, niestety dopiero kilka dni temu kumpel mi powiedział, że gra ma śmigać też na dx10, kiedy do tej pory byłem przekonany o dx11 only :) dlatego nie ściągałem bety

KROKu
25-10-2011, 21:29
Mogłeś sprawdzić na becie ;p Ja sprawdziłem i stwierdziłem ze nie kupuje :d

Has!
25-10-2011, 21:36
nie jestem zainteresowany tą grą ;d

mienczaq
25-10-2011, 22:55
Kupie, zdobęde z 15 poziomów szturmowca i rzuce w kąt. Norma.

lo3o
26-10-2011, 11:50
Mogłeś sprawdzić na becie ;p Ja sprawdziłem i stwierdziłem ze nie kupuje :d

wlasnie pogrywalem w bete i powiem ze gra wyglada ladnie ale jest jak zawsze mega liniowa, do tego liczylem na cos wiecej w stylu akcji z nowoczesnym wyposazeniem a nie kolejna IRAKowa gra. Ponadto beta sie tak wiesza ze czasami po min po odpaleniu jest zwis i trza zamykac program, ciekawe czy z officjalna wersja tez tak bede mial. Jedno jest pewne 130 zł za taka gre to troche przesada. Rozgrywka potrwa pewnie gora 5 h bitego grania :/ na dodatek bez rewelacji. wg mnie nie warta zakupu :>

`m4mz3r`!
26-10-2011, 13:50
ta gra imo najlepiej wygląda na PC, bo na PS3 to przecież parodia.

Sick_ImagI
26-10-2011, 16:45
No na pc wygląda ładnie, z mniej legalnych źródeł już można grać :) U mnie na lapku śmiga na high detail aż miło. Niestety już po 5 minutach gry objawia się straszna liniowość :/ Zobaczymy jak się rozkręci.

Revy
26-10-2011, 17:13
kogo to obchodzi kampania, ludzie! BF to multi tylko i wyłącznie! pierwszym beefem z kampanią był chyba pierwszy bad company na konsole, a tak ogólnie do tej pory był 100% sieciowym shooterem. i tylko to sie liczy

Maksym
27-10-2011, 14:27
wlasnie pogrywalem w bete i powiem ze gra wyglada ladnie ale jest jak zawsze mega liniowa, do tego liczylem na cos wiecej w stylu akcji z nowoczesnym wyposazeniem a nie kolejna IRAKowa gra. Ponadto beta sie tak wiesza ze czasami po min po odpaleniu jest zwis i trza zamykac program, ciekawe czy z officjalna wersja tez tak bede mial. Jedno jest pewne 130 zł za taka gre to troche przesada. Rozgrywka potrwa pewnie gora 5 h bitego grania :/ na dodatek bez rewelacji. wg mnie nie warta zakupu :>

LOL, mówisz jakby w tej grze liczył się tylko singiel. Przecież to tylko dodatek do multi.

Has!
27-10-2011, 20:02
wlasnie pogrywalem w bete i powiem ze gra wyglada ladnie ale jest jak zawsze mega liniowa, do tego liczylem na cos wiecej w stylu akcji z nowoczesnym wyposazeniem a nie kolejna IRAKowa gra. Ponadto beta sie tak wiesza ze czasami po min po odpaleniu jest zwis i trza zamykac program, ciekawe czy z officjalna wersja tez tak bede mial. Jedno jest pewne 130 zł za taka gre to troche przesada. Rozgrywka potrwa pewnie gora 5 h bitego grania :/ na dodatek bez rewelacji. wg mnie nie warta zakupu :>

bf ma singla ? wow :D

Revy
31-10-2011, 18:28
ściągnąłem sobie beefa, żeby obczaic, czy w ogóle mi odpali, a sie okazało, że chodzi bardzo ładnie, może nawet nieco lepiej niż Bad Company 2. a to bardzo dziwna sprawa. podobno 8800 gts 512 to absolutne minimum, przeszedłem gre na ustawieniach low, przed chwilą zanim odinstalowałem, sprawdziłem ustawienia medium (ustawienia custom, a gdzie są ustawienia low medium i high to dałem medium, anti-a x2) na jednym z poziomów i nie zauważyłem pogorszenia wydajności. podejrzewam, że było jakieś 40-50 klatek, czasem więcej. i nie wiem jak to jest, że działa dobrze, bo niby nie powinno :D (wg producentów)

po sprawdzeniu może się skuszę na oryginalną wersję, w media markt za stówkę, szkoda że nie limitowana edycja

radio
04-11-2011, 14:26
mam od wczoraj. nie jestem fanem gier tego typu, ale jak po powrocie z popoludniowej zmiany kupilem i zainstalowalem i powiedzialem sobie ze zobacze jak to wyglada to o 6 rano sie obudzilem ze moze wartoby pojsc spac przed praca? :D

dobra rozwalka jest :)

esn
05-11-2011, 12:33
radio na jakim sprzęcie odpaliłeś ? i jak z fpsami ? jest różnica pomiędzy oryginałem a betą w płynności działania ?

-YouR_SelF-
05-11-2011, 19:27
i5 3.1ghz, 4gb ramu, radeon 6950. Na high jest nonstop plynnie, gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana. Ale 4 rdzenie MUSZA byc.

Revy
05-11-2011, 19:58
HAHAHA
ha
haha

u mnie płynnie chodziło na medium przy c2d e8200 @3.4 ghz, 6 gb ram, 8800 GTS 512
w kampanii bez wygładzania krawędzi i bajerów
sprawdzałem na piracie, wywaliłem,a oryginała nie kupuje

radio
05-11-2011, 20:35
radio na jakim sprzęcie odpaliłeś ? i jak z fpsami ? jest różnica pomiędzy oryginałem a betą w płynności działania ?

i5-2500k 3.3Ghz ,16GB ram, GTX 570. Wiem, ze w miare mocny sprzet mam, ale sadzilem, ze bede musial ograniczyc detale na 64 osobowych mapach. Nic z tego - optymalizacja jest fantastyczna.

Revy
05-11-2011, 22:02
nie musisz sie chwalić...jak nie masz co zrobić z kasą to kopsnij troche :D

Sebol
06-11-2011, 11:14
Powiem szczeże że gra jest świetna ale szkoda że tylko na Windows Viste i 7

KROKu
06-11-2011, 12:56
8 CoD :d

Zielarz
06-11-2011, 23:34
Polski dubbing. : )

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l5DdB098cxc

vred
07-11-2011, 08:35
Jestem pod wrażeniem tej całej wspomnianej przez kogoś optymalizacji, gierka mi śmiga na trzyletnim "pegazusie" :D Oczywiście grafika na MEDIUM, no ale i tak wygląda bardzo fajnie. W ogóle to mam dziwne wrażenie, jakby mi nawet płynniej śmigała niż poprzedni BF:Bad Company :D

Polski dubbing. : )
No lecą "kurwy" co drugie słowo, także bardzo przyjemnie się strzela :D:D

esn
07-11-2011, 15:44
haha dla samego dubbingu warto w to zagrać :D

-YouR_SelF-
07-11-2011, 16:19
Gierka jest na prawde pro. Teraz rzadko sie zdarza, ze nowa gra jest wypuszczona w takim stanie jak BF3. Fakt, ludzie narzekaja na bledy, mi sie gra wieszala po 5-30 min gry, ale po niecalym tygodniu od premiery to naprawili. A pamietacie premiere Americas Army 3? po dobrej drugiej czesci, trojka byla masakryczna. Po rzucie granatem nie mozna bylo wyjac spowrotem broni, nie działały staty, ustawienia, nie zapisywaly sie treningi.

Co do klimatu: dla mnie jest to jednak bardziej BF2 niz Bad Company 2. Tutaj sie lepiej gra, jest radocha zarowno z rozwalania pojazdow, jak i piechoty. Opanowanie pojazdow tez przedluza grywalnosc gry a do tego dochodza jeszcze te unlocki. Problemy z balansem? byc moze. Dla mnie inzynier jest przegiety z deka, miny przeciwczolgowe to automat do nabijania punktow, do tego dobry karabinek i bron przeciwpojazdom. W ilosci zdobytych punktow, to podskakuje jedynie assault/medyk, ale to raczej na mapach typu Bazar i to nieszczesne Metro.

Przyznam, ze ciekawi mnie ten nowy CoD, we wczesniejsze czesci nie gralem, ale nieumial bym teraz latac po waskich mapach strzelajac nonstop tylko do ludzi. Pozatym rozwalanie smiglowcow czolgiem jest zbyt epickie, zeby nawet myslec o testowaniu Modern Warfare :P

vred
07-11-2011, 21:22
Przyznam, ze ciekawi mnie ten nowy CoD, we wczesniejsze czesci nie gralem, ale nieumial bym teraz latac po waskich mapach strzelajac nonstop tylko do ludzi. Pozatym rozwalanie smiglowcow czolgiem jest zbyt epickie, zeby nawet myslec o testowaniu Modern Warfare :P

Nowy COD też może być/jest wypas, po prostu muszą zrobić coś takiego jak/lepszego od BF3. Nie wydaje mi się, żeby sobie olali sprawę i wydali jakieś gówno :D Domyślam się, że jakaś tam konkurencja między tymi tytułami ma miejsce. No i wiadomo gracze też coraz bardziej wybredni, szczególnie fanatycy danego rodzaju gierek :> Sytuacja analogiczna do Fify i PES'a :> Szczególnie tych najnowszych wersji - wiedzieli że muszą zrobić coś naprawdę DOBREGO pod każdym względem, bo inaczej potencjalnego fana odrzuci i skłoni do alternatywnego tytułu :D

Dla nas, szarych ładowarek sześciopaków i stendziarzy to świetna opcja, bo mamy dwie fajne gierki to przestrzelenia :D

KROKu
07-11-2011, 23:20
bf3 to realistka a cod mordowanie światła krew rozpierdol ;d jutro ide do sklepu trzeba w koncu coś pogracować :d

3nter
09-11-2011, 03:52
@Revy
Przecież radio ma podstawowy sprzęt do grania :rolleyes:

@KROKu
Jest dobrze, przynajmniej coś się dzieje a nie jak w bf3 15 fragów na 20 minut.

KROKu
09-11-2011, 17:14
No no o tym mowie musi byc akcja :) a czas przy tym codzie znika jak szalony :d

-YouR_SelF-
09-11-2011, 17:20
No i jak ten CoD?

jacken
09-11-2011, 23:27
graficznie wydaje mi się że cofnęli się w tył ale misie bajka, świetne pomysły non stop akcja. Wstawki jak z matrixa np spada samolot a ty na jego pokładzie w bezwładności w spowolnionym tempie rozwalasz innych.

Maksym
11-11-2011, 14:17
graficznie wydaje mi się że cofnęli się w tył

Możliwe, że dlatego że masz starą kartę graficzną, albo stare sterowniki. Mi się tez tak wydawało, ale po instalacji najnowszych wygląda to zauważalnie lepiej od mw2 (nie jakoś super rewelacyjnie lepiej, ale odczuwalnie) Biorąc pod uwagę jak ta gra śmiga nawet na starszych sprzętach, wygląda wręcz zaskakująco dobrze. A multi po prostu masakruje, zbalansowaniem, perkami, seriami ofiar... Duże miałem oczekiwania względem niego i mogę śmiało powiedzieć że zostały w pełni zaspokojone. Cholernie wszystko przemyśleli. Nie będę się rozwodził, kto gra i nie jest zakutą pałą ganiająca tylko z ump/m4 i szybkim przeładowaniem ten doceni...;)

Ponury
11-11-2011, 14:22
apropo COD
Cały czas miałem wrażenie że gra wygląda jakby sklanowana z 720p do 1080p,
w ustawieniach jest opcja: Image quality, zmieńcie sobie z Extra na Native i dopasuje się do rozdzielczości. Wtedy obraz jest dużo ostrzejszy i zaczyna to jakoś wyglądać
jeden z komentarzy z pewnej stronki ;]

Maksym
11-11-2011, 19:24
Dokładnie, trzeba ustawić jakość obrazu jako NATYWNĄ, wtedy będzie taka rozdzielczość jak ustawiona w grze. Też mnie to trochę zakręciło. Jak dawałem NAJLEPSZĄ to rozdzielczość była na oko 720p, mimo że w grze miałem ustawione 1080p.
Tu chyba chodzi o jakość najlepszą, w sensie rozdzielczości gdzie będzie najlepsza jakość i płynnosc.

/a to co mówiłem o sterownikach to swoją drogą

bondi
13-11-2011, 16:04
jakby ktos chcial poszpilac w coda to inv me :D b0ndi1 na stimie

esn
14-11-2011, 10:47
Dzisiaj przychodzi paczuszka z mw3, napisze tam do Ciebie bondi jak się ogarnę z tą grą :)

z tego co czytałem gdzieś na oficjalnej stronie coda wyjebali bf3 już w samych pre-orderach +1mln mw3 > 500tys bf3 heh ;].

Oby kasa nie okazała się wyjebana w błoto tak jak było to podczas zakupu black opsa ...

3nter
16-11-2011, 01:40
To jest mega! http://youtu.be/eg8Bh5iI2WY

SzakaL
16-11-2011, 12:46
fajne, ale jak zwykle opóźnienie czyni ten system niegrywalnym :)