![]() |
![]() |
#1 |
Zarejstrowany
Na forum od: 24-08-2003
Miejscowość: Szczecin
Rep P0wah: 12419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Unreal Editor - Porady, pytania, problemy, dyskusje
Było już wspominane o tym, by takowy założyć. Tu dyskutujemy tylko o pomocy dotyczącej edytora UT3 - testy map są w innym temacie.
To może zacznę. Interesuje mnie tworzenie fantazyjnych brył, ale wyłącznie w edytorze (jakieś zaokrąglenia, elipsy i takie tam - by mapa nie wyglądała nudno). Kolega wspominał coś o wejściu do geometry mode, lecz coś nie widzę tej opcji. Jeśli wzmianka o tym znajduje się w filmikach z dodatkowej płyty UT3, proszę o dokładną nazwę pliku, by nie przekopywać się przez kilkadziesiąt godzin materiałów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Oświecony w kupie
Na forum od: 16-11-2002
Miejscowość: Olsztyn
Rep P0wah: 9155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() fantazyjne bryły to domena klasycznego unreala i ut =] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zarejstrowany
Rep P0wah: 12419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może mnie źle zrozumiałeś
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VesperEngine
Na forum od: 23-05-2005
Miejscowość: Ws / P-n
Rep P0wah: 1702 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sa zrobione - tak jak Has mowi (pisze
![]() ![]() Do edycji geometrii w UT3 sluzy wspomniany Geometry Mode (zdaje sie na pasku obok kamery, ale pewien nie jestem - nie siedze w tym, glownie ze wzgledu na brak czasu...). Shape Editora chyba nie ma, bo i po co? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Oświecony w kupie
Na forum od: 16-11-2002
Miejscowość: Olsztyn
Rep P0wah: 9155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najlepsze jest to, że da się zrobić mapę z samych SM. podlogi, sciany, sufity, ozdoby... wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
insomnaut
Na forum od: 27-09-2004
Miejscowość: Zgierz
Rep P0wah: 7401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzę Xirios, że nie przejęłaś się zbytnio moją odpowiedzią, jakiej Ci udzieliłem na Gadu
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Miejscowość: Poznań
Rep P0wah: 591 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To ja tu zapodam parę rzeczy o których pisałem w innych tematach.
http://g4tv.com/trailers/hdvideos/37...9-Trailer.html Możliwości zupgradeowanego UE3, oraz nowego edytora. MaPZone. Program służy do tworzenia tekstur wsposób podobny jak tworzy się materiały w UnrealEdzie (klocki połączone linkami) trudno powiedziećjak to dokładnie wygląda, więc sami zobaczcie z czym to się je). Przydałby się nam tutaj ktoś kto mógłby nam dostarczać nowych teksturek. @Xirios Świat idzie do przodu. Jeśli chcesz, żeby twoje mapki wyglądały porządnie. Jak chcesz nie zostać w tyle musisz się dostosować - Zacząć używać Static Meshy. A potem nauczyć się tworzyć własne. http://www.brothersoft.com/autodesk-maya-65951.html Stąd możesz ściągnąć wersję do nauki Mayi. Nie posada niektórych opcji (ktore i tak nie będą ci potrzebne), nie obsługuje pluginów (więc z tej wersji nie będziesz mogła importować Meshy to Unreala) i nie jest przeznaczona do komercjonalnego użycia. Możesz sobie na niej potrenować. Jak już opanujesz ten program to ci powiem skąd wziąć wersję full. A geometry mode to przycisk na bocznym pasku na samej górze, obok przycisku z kamerą. Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zarejstrowany
Czyli rozumiem, że w jednym z najbardziej zaawansowanych edytorów nie zbuduję brushami czegoś równie prostego, co zawijany korytarz na Kładce, zaznaczony poniżej (pozwolę sobie wstawić jpg z ed 2.0, bo chodzi o taką samą mapę)?
![]() MJ tłumaczył mi, że da się to zrobić, jednak nie za bardzo go zrozumiałam ;p Szukałam tej opcji w menu i coś nie widzę. Może zacytuję: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Water & Fire
Na forum od: 15-02-2009
Miejscowość: Bydgoszcz
Rep P0wah: 1704 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() /Xirios: Tak o te lekcje mi chodziło, pokazane jest jak używać geometry mode, wystarczy trochę wyobraźni i cierpliwości, a można sklecić z tych bruszy coś naprawdę fajnego ![]() Ostatnio edytowany przez Xyron; 29-03-2009 o 14:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zarejstrowany
Od "030_Geometry_Mode_Selections" do "035_Geometry_Mode_Extrusions"?
Jeszcze nie doszłam do tych plików, na początku było o tworzeniu bruszów i wydawać by się mogło, że potem nie będą tego powtarzać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
edycja, edytor, maporobienie, maporóbstwo, ued, unrealed |
Narzędzia Tematu | |
Tryby Wyświetlania | Oceń Ten Temat |
|
|
![]() |
||||
Temat | Rozpoczęty przez | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia Wiadomość |
UT3 Demo - problemy , porady | netspeed | Pomoc | 158 | 01-01-2008 16:36 |
Matura 2006 - Porady, problemy itp. | Gates | Hydepark | 30 | 08-10-2005 16:00 |
Unreal Editor | mgs_saladin | Pomoc | 8 | 17-07-2005 15:27 |
Unreal Editor - problemy | Seba10 | Pomoc | 10 | 17-08-2004 16:37 |
Unreal Editor | Lobo | Unreal Tournament | 18 | 10-05-2003 12:25 |