![]() |
|
![]() |
#1 |
luck>skill
Na forum od: 02-08-2001
Miejscowość: Chorzów
Rep P0wah: 666 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toxikk
https://www.youtube.com/watch?v=ifxm...hyyy(clayman90)
Grę można kupić w Steam za 17€ - http://store.steampowered.com/app/324810/ lub na g2a za 3 dyszki - https://www.g2a.com/toxikk-steam-ear...ey-global.html Pierwsze wrazenie - UT'99 na nowym enginie. Można hostować grę jak i się dołączać przez "open" z dowolnym IP. Można grać na LAN. Gra jest early access, ale póki co oprócz trochę za mocnych rakiet błędów jakiś większych nie ma. Wrażenie w grze jest jeszcze lepsze, niż przy oglądaniu filmów z YT. Po godzince grania wczoraj z Pio bardzo nam przypadła do gustu. Obejrzyjcie trochę innych filmików z niej, bo moim zdaniem - warto zainwestować te 7(3) dyszek w tego shootera. 4-pak Toxikka kosztuje 44€. Poniższe dwa zdania bardzo dobrze definiują tą grę: "Being a spiritual successor to the arena shooters of the late 90s and early 2ks, there is no levelling, no skill-trees, no perks, no cover systems, no classes, no configurable weapons and no iron sight aiming. But most importantly: TOXIKK is NOT "Free-2-Play"!"
www.unreal.pl Ostatnio edytowany przez Piter; 31-01-2015 o 03:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
[es]pio
Na forum od: 17-12-2002
Miejscowość: Warszawa
Rep P0wah: 538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj chyba nikt tu nie zagląda potwierdzam gierka fajna. Head shot tyż jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wrażliwy_Agresor
Na forum od: 02-09-2008
Miejscowość: Szczecin
Rep P0wah: 2374 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gra jest bardzo podobna do serii UT, z tego co zaobserwowałem, to movement jest niemal identyczny jak w 2k4. Itemy praktycznie takie same jak w UT, jest armor, belt a nawet buty (w postaci jetpacka). Irytują tylko bronie, które nie mają w sobie za grosz oryginalności. I pod tym względem UT bije Toxikk na głowę. Wszystkie bronie wydają się być zrobione od niechcenia, żadna nie ma powera. Niby są dwa tryby, ale też zrobione na odczepnego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
luck>skill
Na forum od: 02-08-2001
Miejscowość: Chorzów
Rep P0wah: 666 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pokaż mi coś lepszego, co dorasta poza UT, choćby do pięt, Toxikkowi. Bronie nie są zrobione od niechcenia. Każda ma swój odpowiednik w UT. Co jest złego w kopiowaniu gry doskonałej ?
Movement, oprócz double jumpów i dodge jumpów jest taki sam jak w UT. Filmik taki jakiś stary z testów. https://www.youtube.com/watch?v=xuEZ...eakktorStudios W tej publicznej becie która jest teraz - jest tylko 1 mapa - bez tych z pojazdami. Prawda jest taka, że UT4 w obecnej postaci nie nadaje się do niczego, a tu jest prawie skończona gra. No bullshit.
www.unreal.pl Ostatnio edytowany przez Piter; 30-01-2015 o 01:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wrażliwy_Agresor
Rep P0wah: 2374 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
2). A co Ja niby napisałem? Właśnie to, że movement jest prawie identyczny jak w 2k4. Pisząc o UT masz na myśli serię, czy ut99? Jeżeli masz na myśli ut99, to sorry, ale movement zawierający double jump, dodge jump i wall dodge ma sto razy więcej wspólnego z 2k4, nawet jeżeli sam feeling jest bliższy ut99 (tego nie wiem - głównie kwestia akceleracji, air control, gravity). Kopiowanie broni jak najbardziej wskazuje, że są zrobione od niechcenia, albo inaczej - bez pomysłu (bronie w porównaniu do serii UT są mocno uproszczone, ma się wrażenie że to wszystko już było). Mamy shotguna, karabinek ala stinger, pistolecik, rakietnicę, snajperkę, karabinek przypominający flaka(przez granatnik) i miotacz ognia.. Ja w tym zestawie nie widzę nic co by się wyróżniało. Nie ma broni na skalę shocka, flaka, nawet ładowarka przy tym wydaje się innowacyjna. Masz rację, nie grałem - dlatego pisałem o obserwacjach a nie wrażeniach z gry. Wszystko co napisałem da się wyciągnąć z meczyków na yt. Generalnie gra mi się podoba i pewnie w nią zainwestuje w przyszłości, wszystko jest OK oprócz tych broni, na których się zawiodłem. Bez sensu porównywać do UT4, które jest w fazie alpha (pół roku?) Toxikk to już jakieś 2-2,5 roku pracy. Ostatnio edytowany przez rAge; 30-01-2015 o 02:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gg - > 3755190 < -
Na forum od: 13-08-2001
Miejscowość: lol'zzz
Rep P0wah: 6965 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja już patrze na torenty itp. źródła, wykreślam niektóre plany z kalendarza a to przecie jakaś biedna beta wersja jest ... ehh, trza od razu w #1 pisać ... kaczka dziennikarska nawet na forum ostatniej nadziei :]
![]() |
#8 |
CHLEWMISTRZ
Na forum od: 12-06-2006
Miejscowość: pumpenszlupfen
Rep P0wah: 5071 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da się dedyka postawić jak w ut ?
![]() |
#9 |
gg - > 3755190 < -
Na forum od: 13-08-2001
Miejscowość: lol'zzz
Rep P0wah: 6965 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak dla mnie za mało innowacyjności, to jest jak juz wspomniano Ut2004, grafika tak samo mało czytelna : ]
zagrać można jak bedzie na oficjalnym torencie : ] kiedy ja sie doczekam takich ciekawostek jak w Duke Nukem 3D, to nie wiem, ale chyba nie ma na to żadnych szans : ]
![]() |
#10 | |
Wrażliwy_Agresor
Cytat:
Ja też czekam na pełną wersję, bo pewnie dojdą jakieś hitsoundy brighty i tak dalej, a bez tego to ani rusz ![]() |
|
![]() |
![]() |