![]() |
![]() |
#1 |
Miejscowość: Lipno
Rep P0wah: 30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Witam !!!
Ponieważ zauważyłem, że coraz wiecej mamy nowych graczy w UT - co mnie bardzo cieszy i Was takze powinno cieszyc, poniewaz podtrzymuja oni zycie naszej ukochanej gry. Przychodzi jednak czas, kiedy to dany swiezy gracz, pragnie wypowiedziec sie i podzielic swoimi opiniami oraz emocjami na forum. okolo 90% z nas - starych wyjadaczy juz dawno przedyskutowalo te tematy a co za tym idzie zaspokoilismy swoja potrzebe. Oni jednak tej potrzeby nie zaspokoili, co najczesciej prowadzi do zalozenia nowych topicow, ktore czasami bywaja juz nie raz walkowane, a czasami wrecz banalne. tak czy inaczej dla kazdego poczatkujacego gracza beda one mialy sens. Niestety - poczatkujacy zazwyczaj na naszym kochanym forum unreal.pl nie moze zaspokoic swoich potrzeb i oczekiwan co do wymiany zdan miedzy innymi, swiezymi forumowiczami, ktorzy chetnie zabraliby glos w tematach, ktore niegdys, kiedy jeszcze oni nie wiedzieli o istnieniu UT ich ominely. Dlaczego nie moga zaspokoic swoich potrzeb ? poniewaz my im na to nie pozwalamy, my czyli uzytkownicy tego forum, a przede wszystkim moderatorzy. Tacy ludzie sa przez Was krytykowani, mieszani z blotem, wyzywani i potepiani tylko dlatego, ze chca porozmawiac o czyms zwiazanym z ich ulubiona gra jaka jest UT, a wszystko to dlatego, ze Wy juz mieliscie okazje wypowiedziec sie w tym temacie i uwazacie go za zupelnie niepotrzebny i nadajacy sie do smietnika. Niestety nasze tego typu zachowanie czesto powoduje dyskomfort na naszym forum oraz pewien uraz zwiazany z gra UT i forum u nowych. Zapewne nie jest im milo wysluchiwac wszystkich tych naszych nieprzyjemnych uwag, a przeciez tak byc nie powinno. Powinnismy zachecac nowych graczy do gry UT aby nadal ona kwitla i sie rozwijala, aby przetrwala jak nadluzej nawet i UT2010 ![]() PS. Jesli juz to forum by powstalo, to moim zdaniem moderatorem powinien zostac ten, kto doskonale zrozumie nowych, bedzie mogl obiektywnie i rozsadnie ocenic zakladane topici oraz powinien byc w miare tolerancyjny i wyrozumialy, aby nowi czuli jednoczesnie respekt przed moderatorem, a takze czuli sie zadowoleni i komfortowo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
rA
Na forum od: 28-06-2002
Miejscowość: Olsztyn
Rep P0wah: 1325 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Good idea, ale uwazam ze powinnismy najpierw poczekac az wypowiedza sie na ten (i poprzedni) temat moderatorzy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miejscowość: UT
Rep P0wah: 317 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak dla mnie to zjebany pomysł, po to jest archiwum żeby z niego korzystać , jeśli już (choć nie wiem po co) to mogłaby conajwyżej wystarczyć mała wzmianka przy rejestracji,w regulaminie (chociaż rzadko kto czyta regulamin :P ) albo jakiś "przyklejony temat" w dziale Unreal Tournament, który będzie przypominał nowym użytkownikom o czymś takim jak archiwum.Po co im nowy dział nie ma sensu dyskutować na te same tematy, wogóle to każdemu nowemu w głowie tylko gwiazdki i karma zamiast bezsensownego nabijania postów lepiej jakby zaczęli grać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Miejscowość: Czeladz
Rep P0wah: 86 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zgadzam sie z toba a co do moderatora powinna go dostac osoba ktora tez jest juz dlugo na forum i orjentuje sie mniej wiecej w tematach jakie byly i mogla by pomuc moje propozycje youzack i cang
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Na forum od: 23-09-2001
Miejscowość: Sandomierz
Rep P0wah: 1769 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Popieram negatywne opinie. Archiwum jest - mozna sobie odszukac bez problemow i poczytac.
Podyskutowac tez nie ma problemu. Zauwazcie, ze nie chodzi w zasadzie o to, ze ten temat juz byl omowiony tylko o to, ze nowa osoba nie pisze nic z sensem na ten temat tylko zaklada nastepny spam topic (typu ja lubie pomidorowa, a wy jakie zupy lubicie;P). Za sensowny tekst jeszcze nikogo nie skrzywdzono... no prawie ;) Wiec imo nie potrzeba dzialu dla poczatkujacych, ktory by sie zamienil w kolejny spam house.
![]() |
#6 |
Moderator
Na forum od: 23-09-2001
Miejscowość: Sandomierz
Rep P0wah: 1769 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale dzial "Gielda" by sie przydal ;P
btw. sprzedam GF2 Ti ViVo by MSI ;P msg me ;)
![]() |
#7 |
.
Na forum od: 19-02-2003
Miejscowość: [t-ca]
Rep P0wah: 60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ty Pajda nie pisz mi tu o spamie z tymi swoimi cyferkami i gwiazdkami wkolo avatara
![]() ![]() Pomysl niby dobry, jednak tak jak napisal wlasnie Pajda ;p glownie spam by tam lecial, a przez to mlodzi uzytkownicy : a) przestali by czytac tamten dzial i wogole forum b) przestali by czytac tamten dzial i wrociliby na nasze "normalne" forum ![]()
![]() |
#8 |
Food not bombs
Na forum od: 21-06-2002
Miejscowość: polska/kanada
Rep P0wah: 655 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do nowego działu to wydaje mi się, że większosc wyjadaczy podejdzie do tego negatywnie, pamiętacie chyba co było z Hydeparkiem. Pomysł dobry, ale musi się wypowiedzieć tu więcej osób. Jednak wydaje mi się, że nowym użytkownikom najlepiej będzie tradycyjnie wklejać linki z tematami już przerobionymi i jakoś łagodnie upominać o zasadach forum
![]() A na spam to niestety nic się nie poradzi, każdy temat co ma przykładowo z 50 odpowiedzi zawiera średnio 60% spamu typu : fajna stopka, fajny awatar, dorośnij dziecko i się wypowiadaj, itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gladiator, no...
Na forum od: 29-08-2001
Miejscowość: OLSZTYN RULZ
Rep P0wah: 5255 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uwazam ze niepotrzebny jest dzial dla newbie, wystarczy tylko troche wyrozumienia dla nich i odpowiednia praca moderatorow
pozdrawiam, YouZacK Ostatnio edytowany przez YouZacK; 29-09-2003 o 19:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia Tematu | |
Tryby Wyświetlania | Oceń Ten Temat |
|
|
![]() |
||||
Temat | Rozpoczęty przez | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia Wiadomość |
Nowy wygląd forum. | IDontKnow | Hydepark | 176 | 19-01-2005 23:13 |
Nowy engin, chyba... | kostek | Hydepark | 4 | 20-09-2004 09:11 |
Znow kato i jego nowe forum UT:D:D | KAMIKAZE | LOL !!! | 1 | 05-08-2002 18:32 |
Mr. Kato - kontrowersyjna postac... | gulldarek | LOL !!! | 20 | 02-08-2002 16:20 |